nieuws

’t Stoepje sleept De Broodpiraat weer voor de rechter

Nieuws

BUNSCHOTEN – De broodoorlog tussen de marktbakkers ’t Stoepje en De Broodpiraat is opnieuw opgelaaid. ’t Stoepje heeft een kort geding aangespannen tegen de concurrent.

’t Stoepje sleept De Broodpiraat weer voor de rechter

BUNSCHOTEN – De broodoorlog tussen de marktbakkers ’t Stoepje en De Broodpiraat is opnieuw opgelaaid. ’t Stoepje heeft een kort geding aangespannen tegen de concurrent.

De juridische strijd gaat over een marktkoopman van ’t Stoepje die is overstapte naar de Broodpiraat. ’t Stoepje beschuldigt de koopman na zijn overstap nog gebruik te hebben gemaakt van zeilen, vlaggen en wagens met het kenmerkende rood en geel van ’t Stoepje.

Theo Demmer, directeur van De Broodpiraat: ‘Het gaat enkel om een geel, rood zeil dat we hebben gebruikt. ’t Stoepje denkt alleenrecht te hebben over die kleuren. Bovendien gaat het om een klant van ’t Stoepje zonder contract.’
Ook zou de Broodpiraat zich misdragen door sms’jes over aanbiedingen te sturen naar kooplui van bakkerij ’t Stoepje. Demmer laat weten geen sms’jes meer te sturen naar mensen die daar geen toestemming voor hebben gegeven.

Conflict
De partijen zijn al sinds de oprichting van de Broodpiraat in 2005 in conflict over de kleurstelling van De Broodpiraat. In maart 2005 won ’t Stoepje het kort geding waardoor De Broodpiraat gedwongen werd zijn kleurstelling aan te passen. Sindsien leek het rustig te zijn, maar vorige week laaide het conflict letterlijk op in de rechtszaal.

Knokken
Volgens dagblad de Gooi en Eemlander leek de rechtzaak even op echt knokken uit te draaien toen bedrijfsgegevens in handen van de concurrent dreigden te vallen. Een directeur van de Broodpiraat trok van achter uit de rechtszaal een sprint om de gegevens uit handen van zijn concurrent te grissen. Pas toen hij de papieren terug had keerde de rust terug.
Peter Beukers, directeur van ’t Stoepje was niet bereikbaar voor commentaar.
De uitspraak is op 30 juli.

 

Reageer op dit artikel