nieuws

Overvallers bakkerij gepakt

Nieuws

SOEST – Twee mannen uit Hilversum en Rotterdam zijn in Vlaardingen aangehouden op verdenking van een brute overval op een bakkerij aan de Birkstraat in Soest.

SOEST – Twee mannen uit Hilversum en Rotterdam zijn in Vlaardingen aangehouden op verdenking van een brute overval op een bakkerij aan de Birkstraat in Soest.

Het tweetal was op zaterdag 5 juli de winkel binnengestormd en bedreigde een 18-jarige medewerkster met een mes.  Zij werd gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Daarna verdwenen de overvallers spoorloos. In de week daarna sloegen de Hilversummer (24) en Rotterdammer (19) twee keer elders in het land op identieke wijze toe. Eerst overvielen ze een snackbar in Dongen, een paar dagen later pasten zij hun intimiderende techniek toe op een bloemenzaak in Zundert. De politie wist al om wie het ging, maar de mannen waren op zwerftocht. Uiteindelijk konden ze in Vlaardingen in de kraag worden gegrepen. Dat gebeurde toen zij de valse entekenplaten van hun vluchtauto verwisselden. De vrouw die op dat moment in hun gezelschap verkeerde, mocht naar verhoor weer naar huis, de overvallers werden in verzekering gesteld. Ze hebben inmiddels bekend.

In alle drie gevallen had de overval een grote impact op de slachtoffers.

 

Reageer op dit artikel