nieuws

Nederlandse Pekingbakker op SBS 6

Nieuws

LEUSDEN – Bakker Henny Fakkel (foto) die in Peking een bakkerij met winkel heeft, is in Nederland om Team Holland Bakery van adviezen te voorzien. Donderdagavond was daarvan een kort verslag te zien in Hart van Nederland op SBS 6.

Nederlandse Pekingbakker op SBS 6

LEUSDEN – Bakker Henny Fakkel (foto) die in Peking een bakkerij met winkel heeft, is in Nederland om Team Holland Bakery van adviezen te voorzien. Donderdagavond was daarvan een kort verslag te zien in Hart van Nederland op SBS 6.

Team Holland Bakery heeft baat bij de ervaringen die Fakkel heeft opgedaan in het hete en vochtige Peking. Fakkel maakt de Nederlandse bakkers duidelijk waar ze in het Holland House tijdens de Olympische Spelen, tegenaan kunnen lopen. Dat kan variëren van strenge hygiënevoorschriften tot lastig te verkrijgen grondstoffen. Sinds april 2007 is Fakkel eigenaar van Euro Bakery in de hoofdstad van China. In het noordoosten van Peking is hij gevestigd op een plek waar internationale scholen, expats uit de hele wereld en ambassades in overvloed aanwezig zijn. Voorheen werkte Fakkel in Nederland onder meer bij bakker Paul Jansen, bakker Bartels en banketbakkerij Kwekkeboom. De opnames zijn gemaakt bij Bake Five in Leusden. Chef de Mission Hans Som en Philippe Lemaire, beiden tijdens de Spelen in Peking actief als bakker, waren bij de opnames aanwezig. 

Naar het filmpje van Hart van Nederland (start bakkersitem na 15 minuten en 24 seconden)

Reageer op dit artikel