nieuws

Mislukte overval op bakkerij Rood in Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR – Twee mannen hebben zaterdagochtend 5 juli tevergeefs geprobeerd een bakkerij aan het Oudorperplein in Alkmaar te overvallen. Het gaat om een filiaal van bakkerij Jos Rood (bijgaand zijn logo).

Mislukte overval op bakkerij Rood in Alkmaar

ALKMAAR – Twee mannen hebben zaterdagochtend 5 juli tevergeefs geprobeerd een bakkerij aan het Oudorperplein in Alkmaar te overvallen. Het gaat om een filiaal van bakkerij Jos Rood (bijgaand zijn logo).

De regionale krant schrijft: ‘Een 64-jarige medewerker was om 5.20 uur bezig met het lossen van brood toen hij met een hard voorwerp in zijn nek werd geslagen. De man draaide zich om en stond oog in oog met twee overvallers, van wie één een vuurwapen in zijn hand had.’ De bakkerij bevindt zich in winkelcentrum Polderhof in Alkmaar.

Kluis openen
De overvallers wilden de sleutel van de kluis. Deze had de medewerker echter niet. De daders snelden naar binnen en probeerden zelf de kluis te openen, maar toen dit niet lukte werd de medewerker meegenomen naar de winkel waar hij achter de toonbank moest gaan zitten. De overvallers gingen er vervolgens vandoor.’ Jos Rood was zelf niet voor commentaar bereikbaar. Zijn zoon laat Bakkerswereld weten dat er inderdaad niets buit is gemaakt. Verdere details zijn niet bekend. Het was hem ook niet bekend of de medewerker (ernstig) gewond is geraakt.

De daders waren circa negentien jaar oud, 1,70 tot 1,75 meter lang en spraken goed Nederlands. Beiden waren in het zwart gekleed. De politie is nog op zoek naar informatie.

Jos Rood heeft in totaal zes winkels, naast Alkmaar zijn de winkels ook gevestigd in Heerhugowaard.
 

 

Reageer op dit artikel