nieuws

Floor van Lieshout koopt bakkerij Meijs in Tilburg

Nieuws

TILBURG – Bakkerij Meijs aan de Besterdring 90 in Tilburg heeft zijn zaak verkocht aan Floor en Maaike van Lieshout. Henk Meijs (58) en zijn vrouw José (56) zijn de vierde generatie Meijs. Ze hebben zelf echter geen opvolging. Het bedrijf bestaat negentig jaar.

TILBURG – Bakkerij Meijs aan de Besterdring 90 in Tilburg heeft zijn zaak verkocht aan Floor en Maaike van Lieshout. Henk Meijs (58) en zijn vrouw José (56) zijn de vierde generatie Meijs. Ze hebben zelf echter geen opvolging. Het bedrijf bestaat negentig jaar.

Meijs is blij dat er in zijn winkel weer een bakkerij komt: ‘Eigenlijk logisch, want de locatie is perfect. Binnen drie dagen was de deal dan ook beklonken.’ En dus komt er na vier generaties een einde aan het bakkersgeslacht Meijs: ‘Mijn overgrootvader had een bakkerij in de Hasseltstraat. Opa is hier aan de – toen nog – Besterdstraat begonnen in 1917. Mijn vader nam de zaak vlak na de oorlog op zijn beurt weer over. Als 14-jarige ben ik bij hem gaan werken in de bakkerij aan de Noord Besterdstraat. Samen met José heb ik de zaak daarna weer 35 jaar gerund, maar zonder haar had ik het nooit gered. Na vandaag is het over en uit. Onze zoon Jaap heeft een ingenieursbureau, ook een prachtvak natuurlijk.’

Dit wordt de zevende winkel voor Floor en Maaike van Lieshout.
 

Reageer op dit artikel