nieuws

Bisschopsmolen Maastricht verovert Limburg

Nieuws

MAASTRICHT – De Bisschopsmolen in Maastricht vergroot haar belang in Limburg. Het bakkersbedrijf is een samenwerkingsverband aangegaan met diverse partijen uit Limburg, onder de naam “De smaak van Limburg”.

Bisschopsmolen Maastricht verovert Limburg

MAASTRICHT – De Bisschopsmolen in Maastricht vergroot haar belang in Limburg. Het bakkersbedrijf is een samenwerkingsverband aangegaan met diverse partijen uit Limburg, onder de naam “De smaak van Limburg”.

Het doel van de samenwerking is om maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederlands en Belgisch Limburg te stimuleren en de regio te promoten. De participerende bedrijven zijn: MKB, agrariërs, horeca en verschillende instanties en overheden, zoals de stichting Slowfood, Stichting Behoud Kollenberg, VVV’s en gemeentes, Rabobank, LLTB en provincie Limburg.

Samenwerking
De boeren leveren graan en andere grondstoffen aan de Bisschopsmolen, waar het graan wordt vermalen en verwerkt tot ambachtelijke producten. De Bisschopsmolen en de VVV’s verkopen op hun beurt weer fiets- en wandelroutes langs de verschillende boerenbedrijven. De samenwerking wil er voor zorgen dat alle partijen een eerlijke prijs krijgen en dat er duurzaam wordt omgegaan met de natuur. De partijen zullen samenwerken op het gebied van marketing, distributie, scholing en samen activiteiten organiseren. Zo wordt er gewerkt aan een trendy horecagelegenheid met duurzame Limburgse producten.

Scholingsproject
“De smaak van Limburg” is de eerste organisatie van MKB-bedrijven die samen met onderwijsinstellingen, (ROC’s Tilburg, Eindhoven en PTH Lerarenopleiding in Wageningen) een opleiding start voor het MKB. De eerste studie is een opleiding tot Niveau 1 Horeca Assistent. Later zijn meer studies gepland, waaronder universitaire opleidingen en studies in het buitenland.
De samenwerking wordt officieel gepresenteerd op 28 augustus tijdens Preuvenement 2008.

 

Reageer op dit artikel