nieuws

Bakkers klaar voor Peking

Nieuws

ROTTERDAM – Het Holland Bakery Team is klaar voor Peking. Dinsdag hebben de bakkers bij Meneba de laatste hand gelegd aan de receptuur en de werkwijze tijdens een proefbaksessie.

Bakkers klaar voor Peking

ROTTERDAM – Het Holland Bakery Team is klaar voor Peking. Dinsdag hebben de bakkers bij Meneba de laatste hand gelegd aan de receptuur en de werkwijze tijdens een proefbaksessie.

De materialen, machines en ingrediënten voor de bakkerij zijn inmiddels per schip in China aangekomen. Begin augustus moet de tijdelijke bakkerij in het Holland Heineken House volledig operationeel zijn om sporters en supporters van dagvers brood te kunnen voorzien. De omstandigheden in China vereisen een aantal aanpassingen. Door het klimaat moet de broodreceptuur anders van samenstelling zijn en bevat die bijvoorbeeld minder gist. Ook zullen de bakkers volgens geldende Chinese hygiënevoorschriften met mondkapjes werken. De broden worden op de ovenvloer gebakken. 

Reageer op dit artikel