nieuws

Bakker Alexander Bekkers uit Nijnsel Brabantse Held van de Smaak

Nieuws

NIJNSEL – Bakker Alexander Bekkers is 6 juli op Streekfestival Het Groene Woud bekroond met de titel Brabantse Held van de Smaak. Dit gebeurde live tijdens de radio-uitzending van BrabantLeeft!

Bakker Alexander Bekkers uit Nijnsel Brabantse Held van de Smaak

NIJNSEL – Bakker Alexander Bekkers is 6 juli op Streekfestival Het Groene Woud bekroond met de titel Brabantse Held van de Smaak. Dit gebeurde live tijdens de radio-uitzending van BrabantLeeft!

Bekkers won de strijd nipt van Bakker Meelmuts uit Eindhoven. Bakkerij van Heeswijk uit Luyksgestel werd derde en won de publieksprijs.

Volgens de vakjury verdient Alexander Bekkers de titel door zijn verdiensten op het gebied van smaak en smaakbeleving. De ambachtelijke bakker wordt vooral geprezen door zijn initiatief om binnen het Groene Woud een spelt-project te starten. Samen met lokale producenten en tussenschakels heeft hij inmiddels de gehele keten in handen. Daarmee is de kwaliteit en herkomst van de producten gegarandeerd. Met respect voor de natuur maakt Bekkers ook gebruik van seizoensproducten, om de speltproducten nog beter tot zijn recht te laten komen. Bakkerij Bekkers heeft bovendien een sterke voorbeeldfunctie voor collega’s.

Week van de Smaak
De Brabantse Held van de Smaak vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant tijdens de verkiezing van de landelijke Held van de Smaak op 21 september in de Hoofdstad van de Smaak Zwolle. Tot die tijd kan iedereen via www.weekvandesmaak.nl zijn stem uitbrengen.
De landelijke Held van de Smaak verkiezing  op 21 september in Zwolle is het startsein voor de Week van de Smaak, die dit jaar van 22 tot en met 28 september plaatsvindt. Een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten ‘smaak’ centraal laten staan. Het draait in die week om ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding.
 

Reageer op dit artikel