nieuws

Telg Verkade-familie overleden

Nieuws

ZAANDAM (AFN) – Jacobus ‘Co’ Verkade, oud-directeur van de gelijknamige koekjesproducent en kleinzoon van Verkade-oprichter Ericus Gerhardus Verkade, is woensdag op 102-jarige leeftijd overleden. Dit maakte zijn zoon donderdag bekend.

Telg Verkade-familie overleden

ZAANDAM (AFN) – Jacobus ‘Co’ Verkade, oud-directeur van de gelijknamige koekjesproducent en kleinzoon van Verkade-oprichter Ericus Gerhardus Verkade, is woensdag op 102-jarige leeftijd overleden. Dit maakte zijn zoon donderdag bekend.

Co Verkade werkte van 1925 tot 1965 bij het familiebedrijf. Verschil van inzicht over de koers die het bedrijf moest varen, leidde er in 1965 toe dat Co door zijn oudere broer Frans de wacht kreeg aangezegd. In 2005 kwam de biografie ‘Een leven in biskwie en chocolade’ uit.

Verkade werd in 1886 opgericht als Stoom-Brood- en Beschuitfabriek ‘De Ruyter’ naar een meelmolen in Zaandam. De eerste jaren produceerde Verkade brood, beschuit, honing, ontbijtkoek en kaneelbeschuitjes. In de loop van de tijd stapte Verkade over op koekjes en chocolade. Het bedrijf werd in 1990 overgenomen door het Britse United Biscuits. In de fabriek in Zaandam werken ongeveer 550 mensen. 

Reageer op dit artikel