nieuws

ROC Twente benoemd meest belovende talenten

Nieuws

ALMELO – Op maandag 23 juni zijn op het ROC Twente in Almelo tijdens de diploma uitreiking twee leerlingen benoemd tot respectievelijk Meeste belovende banketbakker en Meest belovende broodbakker.

ROC Twente benoemd meest belovende talenten

ALMELO – Op maandag 23 juni zijn op het ROC Twente in Almelo tijdens de diploma uitreiking twee leerlingen benoemd tot respectievelijk meeste belovende banketbakker en meest belovende broodbakker.

Jouëlle Burink (v, 21) is verkozen tot meest belovende banketbakker. Maikel Schoolkate (21) kreeg de titel meest belovende broodbakker. Heerlijk & Heerlijk overhandigde Jouëlle en bronzen beeldje met oorkonde. Maikel kreeg van de Echte Bakkers een bokaal plus een oorkonde.
Het is de eerste keer dat deze prijzen zijn uitgereikt. ROC Twente heeft zelf de winnaars geselecteerd.

Leukste vak
Jouëlle Burink doet niveau 3, banketbakken. Haar leerbedrijf is Bakkerij Koopmans in Tubbergen. Zelf woont ze in Ootmarsum. Ze is een groot voorstander van het deelnemen aan vakwedstrijden.
Maikel Schoolkate, begint nu met niveau 3, broodbakken. Hij werkt bij Versbakkerij Savonije in Enschede/Lonneker. Hij woont zelf in Gale. ‘Op mijn vriendin na is er niets leukers dan broodbakken,’ aldus de enthousiaste Maikel Schoolkate.

Traditie
Henry de Groot, voorzitter van de Robo-groep Twente (ROBO: regio overleg bakkerij onderwijs) denkt dat het ROC Twente er een traditie van gaat maken en volgend jaar weer deze prijzen uitreikt. ‘Ik hoop eigenlijk dat meer ROC dit soort prijzen gaan uitreiken. Wij willen met onze ROBO-groep het hele niveau van het bakkerijonderwijs omhoog brengen. Als je op een open dag van de horeca komt, is iedereen netjes in sloof, witte bloes of in koksuniform. Bij de bakkerij in een spijkerbroek. Ook het verschil tussen beide diploma uitreikingen is overduidelijk. De horeca organiseert echt een feest. De bakkers krijgen gewoon hun papiertje. Daar moet verandering in komen. Daarnaast gaat het ook echt om de examenresultaten zelf. De prestaties moeten omhoog. Het vak moet meer aanzien krijgen.’
 

Reageer op dit artikel