nieuws

Record slagroomschnitt voor het goede doel

Nieuws

GASSELTE – Echte Bakker Timmer uit Gasselte heeft het record van de langste slagroomschnitt op zijn naam geschreven: op zaterdag 14 juni maakte hij 175 meter en 56 centimeter slagroomschnitt.

Record slagroomschnitt voor het goede doel

GASSELTE – Echte Bakker Timmer uit het Drentse Gasselte heeft het record van de langste slagroomschnitt op zijn naam geschreven: op zaterdag 14 juni maakte hij 175 meter en 56 centimeter slagroomschnitt.

De recordpoging vormde de jaarlijkse goede doelen-actie van de lokale carnavalsvereniging waarvan bakker Albert Timmer dit seizoen prins is. ‘De prins organiseert elk jaar een actie voor een goed doel. Soms is het iets voor het dorp. Ik wilde graag iets doen dat met mijn vak te maken heeft. De Raad van Elf was enthousiast toen ik hen mijn plannen voorlegde en bereid mee te helpen. We kozen een goed doel – KiKa Kinderen Kankervrij – zochten sponsoren, prikten een datum en vroegen alle benodigde vergunningen aan. Ook regelden we de aanwezigheid van de burgemeester van AAenHunze – Eric van Oosterhout – en een notaris om alles vast te leggen.’

Steun
‘Sponsoren die belangeloos hun grondstoffen en diensten beschikbaar hebben gesteld zijn: Zeelandia, Back Beko, Friesland Foods en Straatsma Verpakkingen. Dank zij hen kunnen we binnenkort € 3.000,- schenken aan KiKa,’ zo vervolgt de bakker. Zelf hoefde ik alleen mijn personeelsinzet te betalen. Er is heel wat kapselpoeder, liters slagroom en ei door heen gegaan. Mijn jongens hebben het kapsel gemaakt en op de dag zelf de lange stroken op marktkramen uitgestald. Ook het opmaken met slagroom hebben we zelf gedaan. Vrijwilligers van de carnaval hebben de schnitt afgewerkt met vruchten en chocolade.

Kosten en opbrengsten
De schnitt is voor € 5,00 per eenheid verkocht, mensen kregen er 2 voor € 9,00. De burgemeester had echter € 50,00 over voor het eerste stukje slagroomgebak. En hij zei me ook: ‘Als je niet los bent, eind van de middag breng me dan maandag op het gemeentehuis maar voor € 100,00 gebak. Dat heb ik natuurlijk gewoon gedaan. Samen met mijn Adjudant.’

Book of records
De akte van de notaris, videobeelden en het draaiboek zijn inmiddels opgestuurd naar het Guinness Book of Records.

Foto’s: Albert Timmer

Reageer op dit artikel