nieuws

Nederlandse culinaire evolutie leidt tot Chocolate Academy

Nieuws

ZUNDERT – De Nederlandse Chocolate Academy is een feit. Patrick De Maeseneire, CEO bij Barry Callebaut opende samen met burgemeester Poppe de Looff van Zundert vrijdagmiddag 30 mei de Nederlands Chocolate Academy in Zundert.

Nederlandse culinaire evolutie leidt tot Chocolate Academy

ZUNDERT – De Nederlandse Chocolate Academy is een feit. Patrick De Maeseneire, CEO bij Barry Callebaut opende samen met burgemeester Poppe de Looff van Zundert vrijdagmiddag 30 mei de Nederlands Chocolate Academy in Zundert.

Onder leiding van Theo Graban, directeur van Luijckx Chocolade in Zundert, onderdeel van Barry Callebaut, is de academy tot stand gekomen. Graban liet in zijn speech de problemen die hij heeft ondervonden bij het bouwen van de Chocolate Academy niet onvermeld. ‘Ik heb iets meegemaakt dat ik nooit zou hebben willen missen’, aldus Graban terugkijkend op deze periode. In die periode speelde ook de integratie van de twee bedrijf Luijckx en Hoogenboom uit Rotterdam. ‘Na driekwart jaar hebben we dat voor elkaar gekregen’, aldus Graban, die in deze periode ook de reorganisatie van de Russische vestiging van Barry Callebaut voor zijn rekening nam. Dat verkeert nu in een afrondende fase.

Culinair
De Maeseneire wees op de groeiende belangstelling van de Nederlandse consument voor het culinaire product. ‘Dat heeft een enorme evolutie doorgemaakt.’ Hij wees op het groeiende aantal sterrenrestaurants in Nederland, in tegenstelling tot België, waar meer sprake is van een stabilisatie. Vanwege de culinaire evolutie in Nederland heeft Barry Callebaut gekozen voor de investering in de Chocolate Academy in Zundert. Burgemeester Poppe van Zundert zei trots te zijn op een bedrijf als dat van Luijckx in haar gemeente. Ze was, net als de vele belangstellenden bij de opening, zeer onder de indruk van het de academy dat naast een inspirerende rol ook vaktechnische cursussen organiseert.

 Naar de fotoreportage

 
 
 
 

Reageer op dit artikel