nieuws

Grondstoffen en machines naar Peking vertrokken

Nieuws

PAPENDRECHT – Op 6 juni 2008 is de container met grondstoffen voor Holland Bakery naar Peking vertrokken. De reis loopt vanuit Papendrecht, via Rotterdam en Shanghai naar Peking. Naar verwachting zal de container op 25 juli 2008 in Peking arriveren. In mei werden de containers met de bakkerij -nrichting al verscheept.

Grondstoffen en machines naar Peking vertrokken

PAPENDRECHT – Op 6 juni 2008 is de container met grondstoffen voor Holland Bakery naar Peking vertrokken. De reis loopt vanuit Papendrecht, via Rotterdam en Shanghai naar Peking.

Naar verwachting zal de container op 25 juli 2008 in Peking arriveren. In mei werden de containers met de bakkerij-inrichting al verscheept van de bedrijven Koma, Everbake en WP Haton. Op 7 augustus, tijdens de opening van het Holland Heineken House, moet ook de bakkerij in China operationeel zijn.

Logistieke operatie
Het realiseren van Holland Bakery vormt een hele logistieke operatie. Zo worden zowel de bakkerij- inrichting als grondstoffen naar Peking getransporteerd. Het transport van de grondstoffen (ook meel en bloem van de Nederlandse Vereniging van Meelfabrikanten) wordt verzorgd door Sonneveld uit Papendrecht, producent van broodverbetermiddelen en partner van Holland Bakery. Er is gekozen voor Sonneveld, omdat het ruime expertise heeft op het gebied van export van bakkerijgrondstoffen naar verre landen. Er wordt gewerkt met de vaste transporteur, Peeters + Van Yperen Shipping Company.
De invoer van de container wordt verzorgd door de Chinese zakenpartner van Sonneveld. De container is op 6 juni 2008 vanuit Papendrecht vertrokken. De voorziene aankomst in Shanghai is 9 juli. Na inklaring zal de container gedurende een week over de weg naar Peking vervoerd worden om daar op ongeveer 25 juli 2008 te arriveren.

Achtergrond
Tijdens de Olympische Spelen zal in het Holland Heineken House, een heuse ambachtelijke bakkerij operationeel zijn. Nederlandse bakkers en banketbakkers zullen daar dagelijks Nederlands brood en banket gaan bakken voor de sporters en de bezoekers van Holland Heineken House. Twaalf broodbakkers (een uit elke provincie), drie banketbakkers en twee Chefs d’Equipe zullen het bakkersteam van Holland Bakery vormen. Er wordt in Peking met Hollandse grondstoffen en machines gebakken.

Lees ook:

– Media weten Peking-bakkers massaal te vinden
– Welke bakkers gaan naar Peking?
– 141 bakkers in de race voor Peking
– Vers brood in Peking

 

 

Reageer op dit artikel