nieuws

Oerbrood Biologisch gelanceerd

Nieuws

ROTTERDAM – Oerbrood Biologisch is een feit. Oerbrood is vanaf maandag 19 mei alleen nog biologisch verkrijgbaar in de supermarkt. Topkok Pierre Wind verzorgde vrijdag de officiële aftrap van het nieuwe product.

Oerbrood Biologisch gelanceerd

ROTTERDAM – Oerbrood Biologisch is een feit. Oerbrood is vanaf maandag 19 mei alleen nog biologisch verkrijgbaar in de supermarkt. Topkok Pierre Wind verzorgde vrijdag de officiële aftrap van het nieuwe product.  

Wind bakte in het Rotterdamse Museumpark het eerste Oerbrood Biologisch in de grootste oven van Nederland. Hij deed dat samen met een biologische boer, molenaar en bakker. Hiermee introduceerde de smaakgoeroe 100% biologisch Oerbrood dat vanaf 19 mei op de meer dan 1.400 verkooppunten het oorspronkelijke Oerbrood volledig heeft vervangen. Pierre Wind: ‘Als zo’n grote speler volledig overgaat op biologisch, maak ik daar een diepe buiging voor. Laat dit lef een voorbeeld zijn voor anderen!’

Trend

Met de omschakeling speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Door de omschakeling was er afgelopen weekend geen Oerbrood verkrijgbaar. Ad Overgaag, namens VOF Oerbrood: ‘Biologische akkerbouwer, molenaar en bakker: alle partners in de keten van Oerbrood Biologisch gaan dagelijks zorgen voor een lekker en verantwoord eindproduct. Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren is.’ Oerbrood Biologisch komt met vijf soorten op de markt. Het aantal bakkerijen dat het brood mag bakken, is verminderd van negen naar vijf.

 
Lees ook Oerbrood alleen biologisch (interview)
 

Reageer op dit artikel