nieuws

Koekjesbakkerij Veldt in MKB Innovatie Top 100

Nieuws

VEENENDAAL – Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal mag zich rekenen tot de 100 meest innovatieve MKB-ers van ons land. De koekjesbakkerij, voorgedragen uit het klantenbestand van Syntens, dat op jaarbasis 20.000 innovatieadviezen verstrekt, imponeerde de jury met een klassieke innovatie van amandelkoekjes.

Koekjesbakkerij Veldt in MKB Innovatie Top 100

VEENENDAAL – Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal mag zich rekenen tot de 100 meest innovatieve MKB-ers van ons land. De koekjesbakkerij, voorgedragen uit het klantenbestand van Syntens, dat op jaarbasis 20.000 innovatieadviezen verstrekt, imponeerde de jury met een klassieke innovatie van amandelkoekjes.

De amandelkoekjes zijn getransformeerd naar een eigentijds product, waarmee nieuwe doelgroepen worden bereikt en de bakker zich mee kan onderscheiden. De nieuwe amandelkoekjes met trendy smaken werden geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse Bakkerij Dagen begin maart 2008. Koekjesbakkerij Veldt (voorheen Veldt Banket) is bezig haar positie in de markt te versterken en haar imago van ambachtelijke koekjesbakkerij te verstevigen. Zo is het bedrijf inmiddels gecertificeerd en is er flink geïnvesteerd in automatisering: Er wordt een software module ontwikkeld om vanuit recepten automatisch de ingrediëntendeclaratie, voedingswaarde en allergenen te generen.

Omzetpotentie
‘Een plek in de MKB Innovatie Top 100 is iets om als bedrijf trots op te zijn. Een topklassering betekent dat je als ondernemer echt iets bijzonder hebt gepresenteerd’, aldus voorzitter en VVD-tweede kamerlid Charlie Aptroot. Een deskundige onafhankelijke jury heeft alle genomineerden beoordeeld op basis van originaliteit, impact, omzetpotentie en mate van bescherming van de innovatie. Deze jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur bizz).

Alle 100 bedrijven en innovaties zijn vanaf 24 april te vinden op www.syntens.nl/innovatietoppers
 

Reageer op dit artikel