nieuws

Hazenberg introduceert broodje sprinkhaan en meelworm

Nieuws

VLAARDINGEN – Meelwormen- chocoladebroodje? Of een sprinkhanen- pizzabroodje? Bakkerij Hazenberg in Vlaardingen verkoopt het binnenkort. ‘Het is echt waar’, stelt eigenaar Frank Hazenberg.

Hazenberg introduceert broodje sprinkhaan en meelworm

VLAARDINGEN – Meelwormen- chocoladebroodje? Of een sprinkhanen- pizzabroodje? Bakkerij Hazenberg in Vlaardingen verkoopt het binnenkort. ‘Het is echt waar’, stelt eigenaar Frank Hazenberg.

De bakkerij, met drie filialen in Vlaardingen, bestaat veertig jaar. Bovendien stopt Frans Hazenberg er over een aantal weken mee. Hoogste tijd voor ‘iets bijzonders’ vonden de eigenaren Frank en Gertruud. Geen gewone krentenbol of croissant dus. Op 14 juni introduceren ze het meelwormen- chocoladebroodje en sprinkhanen- pizzabroodje door op straat, voor de winkels, mensen over te halen ze te proeven. ‘De sprinkhanen en meelwormen hebben een neutrale smaak, een beetje nootachtig. Het personeel heeft beiden geproefd en vond ze lekker. Het zit vooral tussen de oren.’  

Vitaminen
‘Ik kwam op het idee toen ik oud klasgenoot Kees Melis op de Bakkerij Dagen tegenkwam. Hij demonstreerde sprinkhanenbonbons. We zijn gaan praten, ik ben gaan experimenteren en dit is er uitgerold.’ Het meelwormen-chocoladebroodje bestaat uit roomboter korstdeeg met gele room, chocola en meelwormen. Het sprinkhanen-pizzabroodje bevat roomboter korstdeeg met pizzasaus, sprinkhanen en kaas. De insecten komen vriesdroog van de kweker. Ze zijn vetarm en bevatten veel eiwitten, mineralen en vitaminen, aldus Hazenberg.

Gekkigheid
De kersverse, ietwat opmerkelijke introducties hebben ook de media bereikt. Naast een artikel in het AD moest Frank afgelopen zondag een interview geven aan Eddy Zoey op radiozender 3FM. Binnenkort komt SBS6 opname maken. ‘Het is een beetje gekkigheid, maar de producten hebben serieus een kans van slagen.’  

Foto: AD
 

 

Reageer op dit artikel