nieuws

Winkelomzet in kaart dankzij module van NBC

Nieuws

WAGENINGEN – Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft een gratis programma Omzetregistratie ontwikkeld waarmee bakkers hun winkelomzet kunnen analyseren. Hiermee krijgen bakkers gedetailleerd inzicht in productiviteit per uur en de gemiddelde besteding.

WAGENINGEN – Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft een gratis programma Omzetregistratie ontwikkeld waarmee bakkers hun winkelomzet kunnen analyseren. Hiermee krijgen bakkers gedetailleerd inzicht in productiviteit per uur en de gemiddelde besteding.

Robert Dominicus, adviseur bedrijfskunde bij het Nederlands Bakkerij Centrum, stelt dat de module veel inzicht geeft in de bedrijfsprestaties. ‘De module werkt eenvoudig via Excel en geeft veel informatie. Waarom stijgt de winkelomzet? Ligt het aan een toenemend aantal klanten of besteden ze juist meer? En welke productgroep doet het goed en welke blijft achter. Deze vragen kunnen bakkers nu gemakkelijk beantwoorden.’

Productiviteitsberekenaar
Naast deze module introduceerde NBC vorig jaar al de productiviteitsberekenaar. Ook deze module helpt ondernemers bij hun bedrijfsvoering. Dominicus: ´De arbeidsproductiviteit is belangrijk. Veel bakkers vragen zich af of hun omzet hoog genoeg is in relatie tot de gewerkte uren. Via de productiviteitsberekenaar is dit gemakkelijk te berekenen en kunnen bakkers hun resultaten afzetten tegen het landelijk gemiddelde. Dit geeft dus een goede indicatie.´

De productiviteitsberekenaar is te downloaden via www.nbc.nl. Het programma Omzetregistratie ontvangen bakkers gratis ontvangen door een mail te sturen naar: info@nbc.nl. Belangrijk is dat bakkers bedrijfsnaam, plaats, het aantal winkels en het type bedrijf (banketbakkerij of brood- en banketbakkerij) vermelden.

 

 

Reageer op dit artikel