nieuws

Wat leren we van de Slagerij van het Jaar 2008?

Nieuws

NIJKERK/VLAARDINGEN – Dinsdagavond 1 april is Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar 2008. De twee broers Arno en Edwin Wapenaar en zus Marian Kortleven-Wapenaar namen samen de Gouden Hakbijl in ontvangst in Hart van Holland in Nijkerk. Wat kunt u als bakker leren van dit topbedrijf?

Wat leren we van de Slagerij van het Jaar 2008?

NIJKERK/VLAARDINGEN – Dinsdagavond 1 april is Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar 2008. De twee broers Arno en Edwin Wapenaar en zus Marian Kortleven-Wapenaar namen samen de Gouden Hakbijl in ontvangst in Hart van Holland in Nijkerk.

Wat kunt u als bakker leren van dit topbedrijf?

Volgens de jury zijn het gedreven ondernemers met een goede visie en gevoel voor de ontwikkelingen in de branche. Het assortiment van de beide winkels klopt en speelt in op behoeftes van de klantenkring met veel hapjes, verse maaltijden en maaltijdcomponenten. Het personeel beschikt over juiste opleidingen en is gemotiveerd.

Team en taakverdeling
Het familiebedrijf bestaat sinds 1965. Met twee winkels in Vlaardingen en een kwalitatief hoogwaardig assortiment onderscheiden de winnaars zich. ‘We werken met veel passie,’ zegt Arno Wapenaar als hij bekomen is van de eerste schrik. ‘Met een goed team en de juiste taakverdeling zijn we innovatief en klantgericht bezig. Dat we hier zouden winnen, hadden we écht niet verwacht. Vanaf volgende week pakken we groots uit in de media.’

Openheid
Een van de bijzondere acties van Wapenaar is dat hij deze maand met een bus vol klanten naar zijn biologische leverancier van kalfsvlees gaat, Eco Fields in Wekerom. Hij geeft openheid over de herkomst van zijn producten.

Betrokken bij acties
Eind vorig jaar werd Arno Wapenaar Meester Slager. Om dit uit te dragen houdt hij dit hele jaar een actie met Meester Kok Ad Janssen. ‘We hebben 10.000 enveloppen laten bedrukken. Wanneer een klant 50 euro aan kassabonnen bij elkaar heeft, kan de envelop in de winkel worden ingeleverd. Elke maand leidt dit tot een winnaar die een compleet drie-gangen diner in het restaurant Het Kasteel van Rhoon aangeboden krijgt. De foto van de winnaar hangt de gehele maand op een prominente plek in de winkel.

De verkiezing Slagerij van het Jaar is een initiatief van het vakblad Slagerswereld.nl
 

Reageer op dit artikel