nieuws

Strik Patisserie winnaar smaakprijs Heerlijk & Heerlijk

Nieuws

APELDOORN – Tijdens de jubileumvergadering van Heerlijk & Heerlijk op 15 april in Orpheus te Apeldoorn is de finale gehouden om de Smaakprijs van het Gilde. De winst ging naar Patissier Maurits van Geenen (foto) van Strik Patisserie met Petit Gizeh.

Strik Patisserie winnaar smaakprijs Heerlijk & Heerlijk

APELDOORN –  Tijdens de jubileumvergadering van Heerlijk & Heerlijk op 15 april in Orpheus te Apeldoorn is de finale gehouden om de Smaakprijs van het Gilde. De winst ging naar Patissier Maurits van Geenen (foto) van Strik Patisserie B.V met Petit Gizeh.

Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van de kleine patisserie; producten met de meest uiteenlopende samenstellingen en smaken maar klein van stuk en eenvoudig te presenteren. ‘Patisserie, afgestemd op de wens van de consument om te genieten van hoogstaande en verfijnde kwaliteit maar vooral in kleine hapjes die ook nog eens eenvoudig zijn te presenteren,’ aldus Peter de Wit van Heerlijk & Heerlijk, dat tien jaar bestaat.

Tijdens de voorrondes, gehouden in de werkvergaderingen van het Gilde, hebben alle 100 leden hun creaties aan elkaar gepresenteerd. Van daaruit zijn er 10 producten naar een tussenronde gegaan waarin een jury van consumenten en vakgenoten er uiteindelijk drie gekozen hebben voor de eindronde. De drie eindrondekandidaten hebben tijdens de jaarvergadering alle leden van Heerlijk & Heerlijk hun product laten keuren en proeven. In de middagvergadering volgde de laatste en definitieve stemming onder de honderd aanwezige patissiers en zij kozen met een grote meerderheid Maurits van Geenen tot winnaar.

Eerste plaats:  Petit Gizeh (ingrediënten o.a.: eiwit, basterd, castorsuiker, eidooier, mosca kapselpoeder, Zwitserse room, cacaopoeder, rum rozijnen, vanille beslagplakken, cocktailfruit, rumtrempeer, fijn gehakte bitterkoekjes)  

Gemaakt door: Maurits van Geenen
Eigenaar van:  Strik Patisserie uit Nijmegen

Tweede plaats: Amuse dessert gemak
Gemaakt door: Bas van Straaten
Eigenaar van:  Banketbakkerij chocolaterie Van Straaten uit De Meern

Derde plaats:  Trio Penotti
Gemaakt door: Herman Ligthart
Eigenaar van:  Patisserie Hovius te Zuidlaren

 

 

Reageer op dit artikel