nieuws

Hans Som bakt brood in Peking

Nieuws

DIDAM – Hans Som uit Didam gaat brood bakken in het Holland Heineken House in Peking, waar tijdens de Olympische Spelen de Nederlandse medaillewinnaars in het zonnetje worden gezet.

Hans Som bakt brood in Peking

DIDAM – Hans Som uit Didam gaat brood bakken in het Holland Heineken House in Peking, waar tijdens de Olympische Spelen de Nederlandse medaillewinnaars in het zonnetje worden gezet.

‘Het is allemaal nog erg prematuur,’ aldus Som, ‘maar zeker is dat we gaan.’ Hans Som is in augustus Chef de Mission van een gezelschap bakkers dat dagelijks zo’n 4000 stuks kleinbrood en enkele honderden broden uit de oven laat komen, bedoeld voor sporters en bezoekers van het Holland Heineken House. ‘Welke bakkers dat zijn wordt de komende tijd duidelijk. Ik ga in ieder geval dagelijks met twee ploegen van 3 goede medewerkers ’s morgens van 6 uur tot ’s avonds 22 uur aan de slag.’

Kans

Tijdens het Nationaal Bakkerij Gala werd vorige week dinsdag door Theo Meijer  namens de Werkgroep Nationaal Bakkerij Gala bekendgemaakt dat de samenwerking tussen de bakkerijbranche en NOC/NSF een bijzondere start krijgt tijdens de Olympische Spelen in Peking. Som, bakkerijadviseur en trainer van het Nederlands Boulangerieteam vindt het een kans. ‘We gaan daar bakken met een lach en zullen de Nederlandse bakkerij positief neerzetten.’ Vóór 25 mei gaat een zeecontainer met machines en ovens al richting Peking, maar verder is er volgens Som ook nog veel onduidelijk. ‘De komende weken wordt de organisatie verder ingevuld.’

Ook werd tijdens het Nationaal Bakkerij Gala bekend gemaakt dat er een partnership tussen de Stichting Nationale Sportweek en het Nationaal Schoolontbijt op handen is. De Stichting Nationale Sportweek heeft tot doel de deelname aan sport te stimuleren. Het Nationaal Schoolontbijt onderstreept het belang van een goed ontbijt als beste start   van de dag. De samenwerking biedt volgens de initiatiefnemers een geweldig podium voor de relatie brood, sportief bewegen en gezondheid. In de komende weken wordt meer bekend over de precieze aard en invulling van de verbintenis tussen de Nederlandse bakkerijbranche en NOC/NSF en de Stichting Nationale Sportweek.

 

Reageer op dit artikel