nieuws

Elektriciteit winnen uit afvalwarmte bakkerij mogelijk

Nieuws

ARNHEM – Afvalwarmte van bakkerijen kan gebruikt worden om elektriciteit op te wekken. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Elektriciteit winnen uit afvalwarmte bakkerij mogelijk

ARNHEM – Afvalwarmte van bakkerijen kan gebruikt worden om elektriciteit op te wekken. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

De studenten onderzochten enkele maanden de mogelijkheid van een Warmte Kracht Koppeling (WKK), zo meldt Science Guide. Zij kwamen daarbij tot de conclusie dat er meerdere systemen denkbaar zijn zoals het plaatsen van een WKK op een bestaande oven of het terugwinnen van de warmte uit rookgassen.

Vervolgonderzoek
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat nieuwbouw of renovatie de beste momenten zijn om energiebesparingen te realiseren. Er komt een vervolgonderzoek. Daarin wordt een daadwerkelijk concept voor energiebesparing voor bakkerijen ontwikkeld. Bij dit project zijn naast Kameleon Advies en de HAN onder andere betrokken: Probat, Bakkerij Wiltink, Vakschool Wageningen, EMT Project en ROC Rijn IJssel

Lees ook: Energie besparen loont
Lees ook:
Energie besparen in de praktijk

 

Reageer op dit artikel