nieuws

Dertien bakkers ontkomen aan definitief royement

Nieuws

WAGENINGEN – Dertien bakkers hebben De Raad van Toezicht van het Echte Bakkersgilde weten te overtuigen. Zij worden toch niet geroyeerd. Dat laat directeur Geert Caniels (foto) weten. Voor vier bakkers is het wél te laat.

Dertien bakkers ontkomen aan definitief royement

WAGENINGEN –  Dertien bakkers hebben De Raad van Toezicht van het Echte Bakkersgilde weten te overtuigen. Zij worden toch niet geroyeerd. Dat laat directeur Geert Caniels (foto) weten. Voor vier bakkers is het wél te laat.

Negentien Echte Bakkers voldeden niet aan de eisen die het Gilde tegenwoordig stelt aan de huisstijl. Zij werden enige weken geleden geroyeerd, maar kregen tot 1 maart de tijd om alsnog hun bakkerij aan te passen en een bezwaarschrift, voorzien van foto, in te dienen. Directeur Geert Caniels: ‘De betreffende ondernemers hebben tijdig datgene gedaan wat nodig was om de boel te herstellen en hun winkels voorzien van het nieuwe logo, zoals dat in ons huisstijlboek staat. De bezwaarschriften zijn vorige week behandeld in een vergadering van de Raad van Toezicht.’ 

Winkelcentrum

Twee van de negentien hebben tot 1 juni uitstel gekregen omdat ze goede redenen aandroegen, waardoor ze domweg niet kúnnen voldoen. ‘Dat heeft te maken met een gemeente die dwarsligt en een winkelcentrum dat op de schop gaat,’ zegt Caniels. De resterende vier bakkers, waarvan de namen niet bekend zijn gemaakt, worden definitief geroyeerd. Drie van hen dienden geen bezwaarschrift in en de vierde liet schriftelijk weten geen gebruik te maken van het recht om bezwaar te maken.

Op 31 december 2007 was de fase van restyling van de huisstijl afgerond en het Gilde gaat door met die bakkers die wél aan de eisen voldoen. ‘Al in oktober 2002 hebben we hier voor het eerst over gecommuniceerd,’ liet Caniels Bakkerswereld enkele weken geleden weten. ‘Ze hebben genoeg tijd gehad. Eens houdt het op. Als we allemaal in een geel shirtje spelen, kun je niet in een groen tenue aankomen,’ gebruikte hij als beeldspraak. ‘Bakkers die op de rem gaan staan, zijn we liever kwijt.’

Met de restyling van de huisstijl wordt Fase III afgerond. In Fase I werd al afscheid genomen van bakkers met betalingsachterstanden. In Fase II is het Gilde de kwaliteitsnorm gaan handhaven, met eveneens afvallers tot gevolg. Fase IV gaat in 2008 van start: het ‘upgraden’ van de winkels. 

Zie ook: Echte Bakkersgilde royeert 19 leden

Reageer op dit artikel