nieuws

Biologisch eten niet populair

Nieuws

RIJSWIJK – Nederlandse consumenten lopen niet of nauwelijks warm voor biologische levensmiddelen.

Biologisch eten niet populair

RIJSWIJK – Nederlandse consumenten lopen niet of nauwelijks warm voor biologische levensmiddelen.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek dat Research International uitvoerde in opdracht van de krant DAG. Zelfs wanneer een biologisch product even duur is als een niet-biologisch product kiest minder dan de helft van de consumenten voor het biologische product.

Prijs

Bij de beslissing om een product te kopen is de prijs de belangrijkste overweging. Deze ligt bij niet-biologische producten doorgaans lager dan bij biologische producten. Bovendien speelt het geitenwollensokkenimago van biologische levensmiddelen mee.

 

Reageer op dit artikel