nieuws

België domineert Dutch Pastry Award

Nieuws

AMSTERDAM – Twee Belgen bij de eerste drie. Dat is de uitslag van de Dutch Pastry Award 2008. De prijs werd uitgereikt op de laatste dag van de Bakkerij Dagen in de RAI.

AMSTERDAM – Twee Belgen bij de eerste drie. Dat is de uitslag van de Dutch Pastry Award 2008. De prijs werd uitgereikt op de laatste dag van de Bakkerij Dagen in de RAI.

De Belgische patissier Jurgen Willems is de winnaar geworden van Dutch Pastry Award 2008. Ook werd hij gekroond tot beste nieuwkomer. Het showstuk (tijger) en de taart werden door de juryleden van het Nederlands Patisserie Team als beste beoordeeld. ‘Overweldigend, ik had het niet verwacht’, reageert de Belg opgetogen na afloop. Zijn landgenoot Pascal De Deyne, werkzaam bij Brood en Banketbakkerij Patisserie De Baere in Brussel eindigde op de tweede plaats.  Het brons was voor Stefan Brugmans, werkzaam bij Luxe Bakkerij Martin in Valkenswaard.

 

Publiek

Jan Schuil won dan de publieksprijs. Schuil is werkzaam bij Restaurant/hotel de Kopere Hoogte in Zwolle. De Designer Award was voor Dennis Stans, werkzaam bij Gehrard Oonk in Enschede. Overall winnaar Jurgen Willems (werkzaam bij Walter Willems in Leuven) werd ook benoemd tot beste nieuwkomer.   

 Bekijk de film

Reageer op dit artikel