nieuws

Bakker Wijnand bakt Kulturhusbrood

Nieuws

LAREN – Bakker Wijnand (Stegeman) springt als betrokken ondernemer in op het nieuwe Kulturhus van Laren. Speciaal voor de gelegenheid maakte hij een zogeheten Kulturhusbrood.

LAREN – Bakker Wijnand (Stegeman) springt als betrokken ondernemer in op het nieuwe Kulturhus van Laren. Speciaal voor de gelegenheid maakte hij een zogeheten Kulturhusbrood.

Over de precieze naam moest gisterochtend nog worden beraadslaagd door de Kulturkring en het stichtingsbestuur van het Kruispunt, zo vers is het plan. In een bolletje van Fries suikerbrood zit een vulling van lemoncurd en verse appelblokjes. Dat levert een combinatie van zoet en zuur op. Vrijdag 28 maart (in het dorp) en zaterdag 29 maart (buitengebied) gaan vrijwilligers met de broodjes langs de deur. De helft van het vijf euro kostende brood is voor het programma van het Kulturhus. Ook na de actie is het nog verkrijgbaar, en dan gaat een euro per brood naar de programmering van het nieuwe dorpshuis. Stegeman, geboren in Laren, heeft de actie niet alleen op touw gezet om als ondernemer op de kaart te komen.  ‘Ik merk dat er in Laren een groot draagvlak is voor wat er hier leeft. Neem nou het zwembad, en Apollo. Ik ben blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan iets dat heel Laren aangaat. Zo hou je Laren leefbaar.’

 

Reageer op dit artikel