nieuws

Vrees voor sluiting bakkerijen

Nieuws

PARAMARIBO – De prijs van meel is in Suriname gestegen van SRD 70 naar SRD 81. De voorzitter van de Vereniging van Kleine Winkeliers, Rudi Balak, vreest sluiting van bakkerijen.

Vrees voor sluiting bakkerijen

PARAMARIBO – De prijs van meel is in Suriname gestegen van SRD 70 naar SRD 81.  De voorzitter van de Vereniging van Kleine Winkeliers, Rudi Balak, vreest sluiting van bakkerijen.

Volgens Balak gaat het om een behoorlijke stijging in procenten. ‘Ik vraag me af wat de regering zal doen met de bakkerijen en met de broden.Gaat zij nu meel subsidiëren of wordt het gewoon de werking van de vrije markt? Dit is heel nadelig voor de bakkers en voor gebruikers van brood. Rijst en brood zijn duurder geworden.’ Balak vraagt zich verder af hoe de mensen het gaan volhouden indien deze dagelijkse eerste levensbehoeften blijven stijgen in prijs. Ook suiker en bakkersvet zijn in prijs gestegen. Hij vreest dat de bakkers straks hun deuren zullen moeten sluiten. ‘Subsidie van meel is dus noodzakelijk. Ik hoop dat de regering ernstig de aandacht hieraan besteedt’, zegt Balak.

 
 

Reageer op dit artikel