nieuws

Voorleesontbijt succesvol voor bakkers

Nieuws

BOORNBERGUM – Net als collega’s Klaes Hoekstra in Bedum, Bakkerij Heerschap in Roggel en Edwin Kamper in Leerdam heeft ook de Fryske bakkerij in Boornbergum met succes ingespeeld op de Nationale Voorleesdagen vorige week.

Voorleesontbijt succesvol voor bakkers

De Fryske Bakkerij:
‘Het was bij ons een groot succes. Wij hadden de peuterspeelzaal en de groepen 1 en 2 van beide basisscholen uitgenodigd voor een voorleesontbijt in het dorpshuis.’ In totaal waren er 80 kinderen. Het voorlezen had eigenaar Trudi Baarsma overgelaten aan de schrijfster Auck Peanstra. Een medewerkster ging verkleed als de hoofdfiguur in het boek Tomke. Ondertussen werden de kinderen getrakteerd op broodjes en een kleurplaat. ‘De kleurplaten worden opgehangen in de winkel zodat het ontbijt nog langer doorwerkt.’
 
Bakkerij Heerschap in Roggel
Bakker Abel Stevens van Bakkerij Heerschap las in Roggel kinderen uit groep 1 van de basisschool ‘De Zjwiek’ voor. ‘Na een uitgebreid kringgesprek over het bakkersvak heb ik voorgelezen. Daarna kregen alle kinderen de kans om zelf met deeg en andere ingrediënten aan de slag te gaan. Tegen het einde van de ochtend hadden alle kinderen van de klas zelf broodjes gemaakt!’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Abel Stevens leest voor in Roggel.
 
 

Reageer op dit artikel