nieuws

VBZ: 33% minder verzadigd vet haalbaar

Nieuws

RIJSWIJK – Het verzadigde vetgehalte van koekjes, cake, wafels en crèmevullingen kan worden verminderd met 33 procent zonder concessies te doen aan kwaliteit. Dat blijkt uit het onderzoek van VBZ en TNO.

VBZ: 33% minder verzadigd vet haalbaar

De Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) heeft samen met TNO onderzoek gedaan naar nieuwe gezonde producten. Doel was het in kaart brengen van de mogelijkheden om de hoeveelheid verzadigd vet in bakkerijproducten met 33% te verlagen, zonder verlies van smaak, consistentie en kwaliteit. De gestelde doelstelling is haalbaar concluderen de onderzoekers.
 
Cake, koek
Het verzadigde vetgehalte in producten als koekjes, cake, wafels en crèmevullingen kan worden teruggebracht met een derde zonder concessies te doen aan kwaliteit. Wel vraagt variatie in receptuur en werkwijze binnen elke productcategorie om een individuele afstemming. 
Omdat de benodigde vetsamenstellingen nog niet voor alle productcategorieën en producten commercieel beschikbaar zijn, is samenwerking met de olie- en vetverwerkende industrieën essentieel.

Reageer op dit artikel