nieuws

Vara Kassa Radio deze week over brood

Nieuws

DOETINCHEM – Het radioprogramma Vara Kassa Radio, elke ochtend op Radio 1, besteedt deze week elke ochtend tussen 11.30 uur en 12.00 aandacht aan brood.

Vara Kassa Radio deze week over brood

DOETINCHEM – Het radioprogramma Vara Kassa Radio, elke ochtend op Radio 1, besteedt deze week elke ochtend tussen 11.30 uur en 12.00 aandacht aan brood.

In de uitzendingen deze week komen zowel ambacht als de industrie aan bod. Net als de NBOV en het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Ook Jan Zweistra, vaktechnisch adviseur en gast-auteur van Bakkerswereld, werkt aan de uitzendingen mee. Hij is te horen bij Bakkerij Klok in Lunteren als het gaat over training en opleiding.

Op de site van het radioprogramma staat te lezen:
Sommige grootwinkelbedrijven beweren ambachtelijk brood in de schappen te hebben. Maar is brood nog ambachtelijk als het in de fabriek gemaakt wordt? En komt de moderne bakker van vandaag nog wel met de vingers aan zijn deeg of vertrouwt hij op de computergestuurde kneedcurve?

En…
Brood is al duizenden jaren een eerste levensbehoefte en dat is nog steeds zo. Maar de bakker op de hoek dreigt te verdwijnen. Consumenten kopen hun brood bij de supermarkt, in een lunchroom of zelfs langs de snelweg.
 

Beluister de uitzendingen

Reageer op dit artikel