nieuws

Van Rossum en Van Helvoirt laten niets aan toeval over

Nieuws

VUGHT – Tommas van Rossum (r) en Jeroen van Helvoirt zijn de Nederlandse deelnemers aan het WK banketbakken voor junioren dat van 30 maart tot en met 2 april in Lissabon wordt gehouden.

Van Rossum en Van Helvoirt laten niets aan toeval over

VUGHT –  Tommas van Rossum (r) en Jeroen van Helvoirt zijn de Nederlandse deelnemers aan het WK banketbakken voor junioren dat van 30 maart tot en met 2 april in Lissabon wordt gehouden.

In de voorbereidingen wordt niets aan het toeval overgelaten.  Tommas en Jeroen, beide werkzaam bij Patisserie de Rouw in Vught, trainen elke vrije minuut om in Lissabon een topprestatie te kunnen neerzetten. Op dinsdag 12 februari presenteerden de WK-deelnemers hun producten en showstukken, waarmee zij de strijd zullen aangaan, ter beoordeling aan een kritisch publiek: begeleider en collega Jan-Willem Jansen, lid van het Nederlands Patisserie Team, werkgever Arthur de Rouw, finalist in de race om de titel Banketbakkerij van het Jaar, Joost Mekking, vice-voorzitter van WK-organisator UIPCG en Sandra van Dam, vanuit de NBOV coördinator van de Nederlandse deelname aan het WK. Deze eerste vuurproef leverde de jongens behoorlijk wat huiswerk op, om hun prachtige en heerlijke producten nóg meer te verfijnen, verfraaien en verbeteren.

Generale
Het team beschouwt de deelname als een grote uitdaging, niet in de laatste plaats omdat Nederland een bijzondere positie heeft op WK-gebied. ‘Nederland is wereldkampioen voor senioren, dus aan ons de taak om te bewijzen dat ook de Nederlandse junioren topprestaties kunnen neerzetten,’ vullen de jongens elkaar aan. Om optimaal voorbereid te zijn op het werken onder tijdsdruk én voor publiek zal het team tijdens de Bakkerij Dagen op 2, 3 en 4 maart in Amsterdam de generale repetitie houden

De officiële wereldkampioenschappen banketbakken voor junioren worden elke twee jaar georganiseerd in opdracht van de UIPCG (Union Internationale de la Pâtisserie, Confiserie & Glacerie) door één van de lidstaten. Dit jaar valt de eer te beurt aan de Portugese ‘NBOV’, de Associacao da Restauracao e Similares de Portugal.

[

 

 

 

 

Reageer op dit artikel