nieuws

Straatsma Verpakkingen levert gewoon uit

Nieuws

NIJMEGEN – TNO onderzoekt of de verpakkingen van bij Straatsma Verpakkingen rookschade hebben opgelopen. Het gaat om 3000 pallets met vooral klantspecifieke verpakkingen. Volgende week worden de resultaten verwacht.

Straatsma Verpakkingen levert gewoon uit

Straatsma werd afgelopen zaterdag getroffen door water- en rookschade als gevolg van een grote brand in het tegenovergelegen transport bedrijf De Klok Logistics. In het magazijn dat nu wordt onderzocht op schade, liggen vooral klantspecifieke verpakkingen. De opslagloods tegenover het pand is wel verloren gegaan. Daar lagen vooral bulkverpakkingen en verpakkingsmateriaal voor de decembermaand. De klanten krijgen op dit moment neutrale verpakking aangeleverd.
 
Angst
Marti Pluygers was aan het strijken toen ze de melding kreeg van de brand. Onmiddellijk vertrekt Pluygers naar de plek des onheil en treft ze een aantal aangeslagen medewerkers. ‘O, daar gaat mijn bedrijf, dacht ik. Ik heb één miljoen doodsangsten uitgestaan’, vertelt Marti Pluygers. Hoewel een deel van de voorraad is verloren gegaan, zijn het magazijn en de kantoren nagenoeg ongeschonden gebleven. Wel zijn ruiten geknapt en hangen de letters geblakerd aan de gevel. Vanaf zondag is met man en macht gewerkt om de rookgeur uit het pand te krijgen.
 
Reacties
Ook worden klanten ingelicht. De meeste tonen volop begrip. Op een enkele na. ‘Jullie probleem is niet ons probleem. Je ziet maar hoe je de verpakking geleverd krijgt.’ Voor Pluygers en haar medewerkers een onbegrijpelijke reactie. Daar staat veel medeleven en begrip van klanten en toeleveranciers tegenover. Pluygers raakt geëmotioneerd. Van alle kanten krijgt ze hulp aangeboden. Zo staat Edwin Kropman, directeur van Beko Zuid, haar bij in de gesprekken met de verzekeringsmaatschappijen. Veel waardering heeft ze voor de wijze waarop Halma Packaging, verpakkingsgroothandel onmiddellijk alle hulp heeft aangeboden. ‘Dat is écht geweldig. Ze stonden gelijk klaar om ons van neutrale verpakking te voorzien.’
Op dit moment is de politie op zoek naar de oorzaak over de brand. Over de schade kan Pluygers nog weinig vertellen.
 
Uitleveren
Straatsma Verpakkingen levert enkel verpakkingen uit die 100 procent vrij van rookgeur zijn.‘We willen daarin geen enkel risico lopen. We hechten aan onze kwaliteit en zorgvuldigheid.’ De klanten zijn zowel telefonisch als via een brief geïnformeerd.
De brand komt na een jaar waarin Straatsma Verpakkingen veel problemen op het gebied van een nieuw automatiseringssysteem moest overwinnen. ‘We hadden gehoopt om dit jaar te consolideren en de puntjes op de i te kunnen zetten. En nu dit.’ Pluygers verwacht over acht weken weer normaal uit te kunnen leveren. 

Reageer op dit artikel