nieuws

Meerderheid wil weer jaarlijkse vakbeurs

Nieuws

Een meerderheid van de stemmers op de actuele Bakkerswereld-stelling wil dat de Bakkerij Dagen weer jaarlijks worden gehouden. Vorig jaar was het eerste kalenderjaar zonder een nationale vakbeurs. Iets wat de stemmers blijkbaar toch minder goed is bevallen.

Meerderheid wil weer jaarlijkse vakbeurs

Een meerderheid van de stemmers op de actuele Bakkerswereld-stelling wil dat de Bakkerij Dagen weer jaarlijks worden gehouden. Vorig jaar was het eerste kalenderjaar zonder een nationale vakbeurs. Iets wat de stemmers blijkbaar toch minder goed is bevallen.

Beursmanager Robert Melaard van de RAI in Amsterdam ziet net als onze stemmers ook liever een jaarlijks evenement. ‘Ik denk dat vanuit de bezoekerskant een jaarlijkse beurs beter is. Er is behoefte aan een trefpunt. Bovendien voorkomt dit versplintering. In het jaar dat er geen beurs is zou een conferentie een goede optie zijn. Daardoor creëer je toch een trefmoment. Dit hebben we ook gedaan met de beurs Safety and Security Amsterdam en dat werkt prima.’

Vakinformatie
Tot en met 2006 was er jaarlijks een grote vakbeurs in Nederland. Vorig jaar heeft de branche voor het eerst een jaartje overgeslagen om nu de Bakkerij Dagen om het jaar te houden. Daarvoor in de plaats hebben NBOV en NBV het Nationaal Bakkerij Gala gelanceerd, als ontmoetingsplaats voor de gehele bakkerijbranche.
Nog een ruime week en dan kan de sector de informatie van de tweehonderd exposanten weer opsnuiven. De beursvloer is daarmee helemaal vol. Elke vierkante meter is bezet met vakinformatie.
Maar naast vakinformatie van standhouders is een beurs natuurlijk uitermate geschikt om bij te praten, met leveranciers, maar ook met collega-bakkers. Naast alle reguliere beursaspecten worden er diverse spannende wedstrijden en informatiedemonstraties gehouden, bijvoorbeeld op het Onderwijsplein. Ook het Nederlands Patisserie Team en het Nederlands Boulangerie Team zijn aanwezig en demonstreren hun kunnen. Patissier Robert van Beckhoven zal ook demonstraties verzorgen.
Tijdens de Bakkerij Dagen wordt ook de beurs IJsvak gehouden. Op de website www.bakkerijdagen.nl staat alle informatie. Met de uitnodiging uit de Bakkerswereld van 8 februari registreert u zich gratis voor een bezoek aan dé vakbeurs voor de bakkerijbranche.

 

Reageer op dit artikel