nieuws

Lange wachttijd verleden tijd bij bakker Jorink

Nieuws

RAALTE – ‘Er moest gewoon wat gebeuren’. Patrick en José Jorink brengen het als een soort hartekreet. Het afgelopen weekend is bouwbedrijf Meijer bij Jorink met een ingrijpende verbouwing gestart. De verkoop wordt gedurende de verbouwingsperiode vanuit een noodunit naast de winkel gedaan.

Lange wachttijd verleden tijd bij bakker Jorink

RAALTE – ‘Er moest gewoon wat gebeuren’. Patrick en José Jorink brengen het als een soort hartekreet. Het afgelopen weekend is bouwbedrijf Meijer bij Jorink met een ingrijpende verbouwing gestart. De verkoop wordt gedurende de verbouwingsperiode vanuit een noodunit naast de winkel gedaan.

José Jorink: ‘De belangrijkste reden om te verbouwen was de wachttijd voor de klanten. Voor een halfje bruinbrood moest je op sommige momenten tien minuten in de rij staan. Te lang. Bovendien moest de klant altijd passief wachten, straks is dat meer actief.’

Overijssel

Bakkerij Jorink (aan de Varkensmarkt) draait al jaren als een tierelier. In 2005 werd het bedrijf bij een verkiezing van het Echte Bakkersgilde gekozen tot beste ambachtelijke bakkerszaak en ook bij de recente verkiezingen van het Gilde eindigde het Raalter ondernemerspaar als beste van Overijssel. Patrick Jorink steekt niet onder stoelen of banken dat de situatie in Raalte hun in de kaart heeft gespeeld. ‘Hoekman is gestopt en Braam is failliet gegaan. Bakker Bart is er dan wel bijgekomen, maar kun je toch niet echt met ons vergelijken.’

Patrick Jorink zweert bij hele korte lijnen: het hele bakproces in eigen beheer en een luttel aantal meters verderop aanbieden aan de klant. Mede daardoor zijn de plannen voor een nevenvestiging in Raalte-Noord nooit gerealiseerd. De grootscheepse verbouwing van Jorink is er op gericht om het winkeloppervlak te vergroten. De koffiehoek wordt iets verkleind en in de winkel is straks sprake van semi-zelfbediening. De bediening van personeel blijft verder hetzelfde. De ijssalon krijgt een opfrisbeurt en de lunch- annex koffieruimte krijgt een facelift.

Volgens schema gaat de vernieuwde bakkerszaak op 5 maart open.
 

Reageer op dit artikel