nieuws

Hoger beroep dodelijke overval op banketbakker

Nieuws

ROTTERDAM – Een overvaller die vorig jaar de Rotterdamse banketbakker Albert de Heer (69) na een overval voor dood achterliet, gaat in hoger beroep. Elvis D. (18) kreeg van de Rotterdamse rechtbank 10 jaar cel en tbs.

ROTTERDAM – Een overvaller die vorig jaar de Rotterdamse banketbakker Albert de Heer (69) na een overval voor dood achterliet, gaat in hoger beroep. Elvis D. (18) kreeg van de Rotterdamse rechtbank 10 jaar cel en tbs.

Mr. W. Catsman raadde zijn cliënt aan zijn ‘gruwelijk lange straf’ aan te vechten. Hij meent dat de straf voor D. lager moet zijn, omdat hij 17 jaar was toen de bakker in het Rotterdamse centrum door zijn toedoen overleed. Verder meent hij dat hij De Heer nooit wilde doden. ‘Ze pleegden de roofoverval alleen om centen te krijgen.’

Verder wil hij dat een cardioloog zich uitlaat over de doodsoorzaak van de bakker, een hartstilstand. De rechter meent dat de jongens wisten dat de oudere man door geweld kon sterven. De andere overvaller, Cesar P. (19), die schoon schip maakte en vele straatroven en inbraken bekende, legt zich neer bij zijn straf van 12 jaar cel en tbs. Zijn advocaat zag nog mogelijkheden voor hoger beroep.
 

Reageer op dit artikel