nieuws

Finalisten Leerbedrijf van het jaar 2008

Nieuws

DOETINCHEM – De commissie Leerbedrijf van het Jaar 2008 Bakkerij heeft drie leerbedrijven genomineerd voor deze titel.

Finalisten Leerbedrijf van het jaar 2008

DOETINCHEM – De commissie Leerbedrijf van het Jaar 2008 Bakkerij heeft drie leerbedrijven genomineerd voor deze titel.  

  • Banketbakkerij Gerhard Oonk te Enschede
  • Bakkerij Hagedoren, de Echte Bakker te Hoensbroek
  • Bakkerij van Esch te Zevenhuizen (Groningen)
     
Bakkerij van Esch uit Zevenhuizen werd in november 2007 niet genoemd als kanshebber. Desgevraagd legt Lex Janssens, voorzitter van de commissie, uit hoe dit komt: ‘Het is een administratieve fout van Kenwerk. De bakkerij is ten onrechte uitgesloten in de eerste ronde. Wij controleren of de deelnemers een leerovereenkomst hebben getekend. Maar die controle heeft 14 dagen te vroeg plaatsgevonden, waardoor wij dachten dat er geen leerovereenkomst was en dan wordt de bakkerij uitgesloten. De getekende overeenkomst van Bakkerij van Esch kwam nadien pas binnen, maar nog voor de deadline. De score van de bakkerij was dusdanig goed dat het bedrijf vervolgens gewoon in de beoordeling is meegenomen. En uiteindelijk bij de laatste drie is beland.’
 
Topsport
Het doel van de verkiezing is het benadrukken van de waarde die leerbedrijven hebben voor de bakkerijsector. Vorig jaar won Lex Verkley uit Soest. Hij verwoordt het als volgt: ‘Als ondernemer kun je het vak overbrengen en leerlingen zorgen voor gezelligheid. Bovendien heb je voor topsport een goede jeugdopleiding nodig’, vervolgt hij zijn motivatie om jeugd te begeleiden. ‘Als je geen leerlingen hebt in je bedrijf doe je het bedrijf tekort. Het is goed om jonge mensen in je zaak te krijgen en het is goed om commentaar te ontvangen. Zij kijken op een andere manier naar je winkel en producten dan jezelf.’
 
Beoordeling finalisten
Tijdens het jurybezoek aan de halve finalisten zijn onder meer de volgende criteria gehanteerd: leiderschap, beleid en strategie, personeelsmanagement, middelen en management van het opleidingsproces, waardering door de leerling, de praktijkbegeleider en het ROC, deelname aan activiteiten en opleidingsresultaten en algemene indruk.
 
Prijsuitreiking
Op 20 februari zullen de genomineerden hun opleidingsvisie toelichten bij de commissie leerbedrijf van het jaar. De commissie kiest op basis hiervan welk leerbedrijf de titel Leerbedrijf van het Jaar 2008 Bakkerij wint. De prijsuitreiking vindt plaats op de Vakschool Wageningen tijdens de vakwedstrijden mbo op 23 april 2008.
De winnaar van de verkiezing ontvangt een sculptuur en een bedrag voor de personeelspot.
 
Deze verkiezing is een initiatief van Kenwerk.
 
Lees ook:
 

Reageer op dit artikel