nieuws

Extra omzet door Idols-finalist

Nieuws

SINT-OEDENRODE – Ruim drieduizend gebakjes a € 1,50 met daarop Idols-ster Nikki én plaatsgenoot van bakker Alexander Bekkers verkocht deze ondernemer afgelopen week. Het gebakje belandde op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad en zorgde daarmee voor een hausse aan publiciteit voor de bakker.

Extra omzet door Idols-finalist

SINT-OEDENRODE – Ruim drieduizend gebakjes a € 1,50 met daarop Idols-ster Nikki én plaatsgenoot van bakker Alexander Bekkers verkocht deze ondernemer afgelopen week. Het gebakje belandde op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad en zorgde daarmee voor een hausse aan publiciteit voor de bakker.

‘Een Idols-ster in ons dorp.. daar moet ik iets mee doen…’. Dat heeft bakker Alexander Bekkers uit Sint-Oedenrode gedacht toen zijn plaatsgenote doordrong tot de halve finale van Idols. Hij bedacht vervolgens voor plaatsgenoot Nikki Kerkhof een gebakje. Een variant op een tompouce maar dan met aardbeienbavarois en een foto van het idool-in-wording. Met daarbij de tekst: Sint-Oedenrode stemt massaal 5656. Naar dit nummer kunnen mensen sms’en om op Nikki te stemmen. ‘We hebben zes winkels. Maar het gebakje hebben we maar in twee winkels verkocht. In Nijnsel en in Sint-Oedenrode (‘Rooi’), dit zijn de plaatsen waar het het meest leeft.

Goede reclame
De bakker is overdonderd door het succes van het gebakje. ‘Dit had ik niet verwacht. Het is eigenlijk zo simpel… We hadden een actie 4+1 gratis, maar dat was helemaal niet nodig. Het is goede reclame voor ons. En het heeft natuurlijk geholpen dat de krant het op de voorpagina plaatste. Voor deze week heeft Alexander Bekkers ook een vlaai in het assortiment met Nikki’s foto.

Citaat uit het Eindhovens Dagblad:
‘Als ik Nikki zie, dan denk ik meteen aan iets lekkers.’ Bakker Alexander Bekkers uit Nijnsel windt er geen doekjes om. En we weten ook precies waaraan hij dan denkt: aardbeienbavaroise. Een krokante bodem van bladerdeeg onder een luchtige aardbeienbavaroise met een afbeelding van Idols-deelneemster Nikki. De Nikki’s vliegen als warme broodjes over de Rooise toonbanken.’

Aanstaande zaterdag, 1 maart is de finale van Idols. De bakker heeft er alle vertrouwen in. ‘Onze Nikki, die wint wel!’ 

Foto’s: Jan Bekx
 

Reageer op dit artikel