nieuws

Winnaars AD test: ‘Oliebollenverkoop was gigantisch

Nieuws

DOETINCHEM – De bakkers die in de top 10 zijn geëindigd van de AD oliebollentest hebben hun goede rapportcijfer commercieel optimaal benut. De verkoopcijfers stegen met tientallen procenten.

Winnaars AD test: ‘Oliebollenverkoop was gigantisch

DOETINCHEM – De bakkers die in de top 10 zijn geëindigd van de AD oliebollentest hebben hun goede rapportcijfer commercieel optimaal benut. De verkoopcijfers stegen met tientallen procenten.

Henk Jan van Maanen, eigenaar van winnaar Meesterbakker Van Maanen kijkt heel tevreden terug op de verkoop. ‘Ondanks de hectiek was er rust in de tent.  ‘We hebben vanaf zondag tot en met maandagmiddag continu doorgebakken. Vooral logistiek was een hele klus. We hebben 15000 extra kratten geregeld en onze wagencapaciteit met dertig procent uitgebreid door te huren.
 
1,2 miljoen
Ondanks de goede voorbereiding konden we de vraag niet aan. In totaal hebben we ruim 1,2 miljoen gefrituurde producten verkocht, waarvan 600.000 euro oliebollen. Dat is 70% meer dan normaal.  De laatste dag alleen hebben we 370 oliebollen verkocht.’
 
Gigantisch
De derde plaats van Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam leidde tot chaotische taferelen  tijdens de oliebollenverkoop. ‘Het was gigantisch’, blikt Berntsen terug. ‘Vooral maandag was erg druk. We gingen om 8.00 uur open en tot 16.00 uur stond en een rij van vier mensen dik tot aan de straat. Ik dacht vooraf het gemakkelijk aan te kunnen met een capaciteit van 3500 per uur, maar ik heb de verkoop stil moeten leggen, omdat alles op was en we moesten bij bakken. We hebben dit jaar ruim 80.000 oliebollen verkocht, dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.’     
 
Den Soeten Inval
Ook Hans Voordijk van Den Soeten Inval uit Goes heeft veel meer verkocht door zijn negende plaats in de AD test. Hans Voordijk: ‘Het was lekker druk, gigantisch. We konden de vraag soms niet bijbenen en hebben ook de productie stil moeten leggen.’ Voordijk weet nog niet precies hoeveel oliebollen hij heeft verkocht, maar schat dat het ruim 50 procent meer is dan vorig jaar.’
 

Reageer op dit artikel