nieuws

Verdachten bakkersmoord Rotterdam vandaag voor rechter

Nieuws

ROTTERDAM – De twee mannen die justitie schuldig acht aan de dood van banketbakker Albert de Heer na een overval in zijn Rotterdamse zaak, verschijnen vandaag – donderdag 10 januari – voor de rechtbank in Rotterdam.

Verdachten bakkersmoord Rotterdam vandaag voor rechter

ROTTERDAM – De twee mannen die justitie schuldig acht aan de dood van banketbakker Albert de Heer na een overval in zijn Rotterdamse zaak, verschijnen vandaag – donderdag 10 januari – voor de rechtbank in Rotterdam.

De 19-jarige Cesar P. en de 18-jarige Elvis D. hebben eerder bekend dat ze de bakker hebben overvallen, maar er nooit op uit zijn geweest hem van het leven te beroven.
 
Geschopt en geslagen
De 69-jarige Voorburgse banketbakker De Heer werd op 21 februari dood gevonden in zijn zaak aan de Aert van Nesstraat in Rotterdam. Zijn zoon trof hem opgesloten, met tape vastgebonden en met een doek in zijn mond gepropt in een kast aan. Hij was geschopt en geslagen. Hij bleek vroeg in de ochtend overvallen. Volgens advocaat W. Catsman van Elvis D., heeft zijn cliënt verzekerd dat de bakker nog leefde toen zij de zaak verlieten.
 
Gesloten
Het filiaal van bakkerij Van der Heijden is na het incident nooit meer opengegaan. De naastgelegen schoenenzaak heeft de ruimte gebruikt voor uitbreiding.
 
De twee verdachten waren er met zijn auto, zijn horloge en de kluis met geld vandoor gegaan. Een derde verdachte, die de gestolen spullen van de overval heelde, is eerder al veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.
De politie hield de verdachten in maart aan nadat beelden van bewakingscamera’s waren getoond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht.
 
Beroving
Behalve voor dit misdrijf staan Cesar P. en Elvis D. ook voor een aantal berovingen en diefstallen terecht. Het is nog niet duidelijk of Elvis D., die minderjarig was ten tijde van de overval, wordt berecht volgens het volwassenenrecht.

Reageer op dit artikel