nieuws

Oprichter Bakker Bart overleden

Nieuws

NIJMEGEN – Bart van Elsland, oprichter van bakkerijketen Bakker Bart, is op 53-jarige leeftijd overleden.

Oprichter Bakker Bart overleden

NIJMEGEN – Bart van Elsland, oprichter van bakkerijketen Bakker Bart, is op 53-jarige leeftijd overleden.

Hij stierf op oudjaarsdag aan een hersenbloeding tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Dat bevestigt één van zijn zakenpartners tegenover de Gelderland. Van Elsland begon Bakker Bart in 1977 in Nijmegen. In 1999 verkocht hij het bedrijf, dat uitgroeide tot de grootste bakkerijketen van Nederland en dat op dat moment meer dan 170 franchisevestigingen telde. De afgelopen jaren was de Nijmeegse ondernemer betrokken bij Australian Homemade, een internationale keten van ijs- en chocolade zaken. De afgelopen maanden kwam Van Elsland negatief in het nieuws wegens belastingfraude. Eind december werd hij hiervoor veroordeeld
 
Markant
Paul van Rossum, formulemanager Bart’s Retail laat weten ‘geschrokken’ te zijn van het overlijden van de oprichter van Bakkerij Bart. ‘Hij was een markante persoonlijkheid en een top enterpreneur.’ 
 
 

Reageer op dit artikel