nieuws

Brood en banket basisproducten StreekSelecties

Nieuws

TILBURG –  Supermarkten bieden voor het eerst hoogwaardige streekproducten aan van een constante kwaliteit.  In de eerste fase zal StreekSelecties BV vooral basisproducten als brood, banket, kaas, vlees en vleeswaren in het assortiment voeren.

Brood en banket basisproducten StreekSelecties

TILBURG –  Supermarkten bieden voor het eerst hoogwaardige streekproducten aan van een constante kwaliteit.  In de eerste fase zal StreekSelecties BV vooral basisproducten als brood, banket, kaas, vlees en vleeswaren in het assortiment voeren.
De streekproducten die vanaf januari 2008 onder de merknaam StreekSelecties via de supermarkten aangeboden zouden worden, komen wel wat later op de markt. De speciaal daarvoor opgerichte Brabantse onderneming StreekSelecties BV is nog bezig met de selectie van geschikte boerderijproducten. Op termijn brengt StreekSelecties ook producten uit andere regio’s op de markt.
 
Behoefte
StreekSelecties komt tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten en supermarktketens aan hoogwaardige luxe producten uit de eigen regio. Volgens onderzoek hebben streekproducten een omzetpotentieel van 1-1,5 miljard euro. Momenteel wordt daarvan slechts 120-180 miljoen euro verzilverd.
 
Voor de commerciële exploitatie van het merk is een nieuwe onderneming opgericht: StreekSelecties BV. Initiatiefnemer is Agro & Co Brabant. De ontwikkelmaatschappij voor de agrofoodsector kijkt sinds 2005 hoe ze streekproducten een volwaardige plaats in het winkelschap kan geven. Daarbij zijn de wensen van consumenten en retailketens maatgevend, een breuk met het verleden toen producenten het assortiment bepaalden.

Reageer op dit artikel