nieuws

Bakker Boonstra ernstig gewond na val in hete olie

Nieuws

AKKRUM –  Bakker Marten Boonstra uit Akkrum is ernstig gewond geraakt bij het bakken van oliebollen. Hij kreeg eerste- en tweedegraads brandwonden op armen, benen en rug toen hij zondagmorgen een bak met hete olie verplaatste.

Bakker Boonstra ernstig gewond na val in hete olie

AKKRUM –  Bakker Marten Boonstra uit Akkrum is ernstig gewond geraakt bij het bakken van oliebollen. Hij kreeg eerste- en tweedegraads brandwonden op armen, benen en rug toen hij zondagmorgen een bak met hete olie verplaatste.
Samen met zijn broer Roel, die een bakkerij in De Knipe heeft, bakte hij zevenduizend oliebollen voor muziekvereniging De Harmonie. Toen de bak dreigde te vallen, klotste de 180 graden hete olie over de rand op Boonstra’s armen en benen.
 
Kinderen
Hij hield de bak vast, omdat een van de kinderen van zijn broer vlakbij stond. Boonstra gleed vervolgens wel uit over de olie op de grond. ‘Je witte dat je risiko’s rinne. We dogge it altiten foarsichtich’, vertelt de aangeslagen broer Roel Boonstra in de Leeuwarder Courant . ‘It wie ferskrikkelik.’
 
De brandwonden geven een goede kans op herstel. De pijn wordt met morfine geremd. Vanuit ziekenhuis De Tjongerschans is hij op dezelfde dag nog naar het universitair ziekenhuis UMCG in Groningen gebracht. Na een verblijf in Heerenveen is Boonstra weer naar Groningen gebracht.
 

Reageer op dit artikel