nieuws

DSM en Avebe maken gebak nog romiger

Nieuws

HEERLEN – Chemieconcern DSM en aardappelcoöperatie Avebe werken aan een ingrediënt waarmee zuivelproducten en gebak nog romiger worden.

HEERLEN – Chemieconcern DSM en aardappelcoöperatie Avebe werken aan een ingrediënt waarmee zuivelproducten en gebak nog romiger worden.

De twee bedrijven hebben daartoe een alliantie gesloten. Dat hebben DSM en Avebe woensdag bekendgemaakt.
De samenwerking heeft al geleid tot de ontwikkeling van Etenia, een op aardappelzetmeel gebaseerd ingrediënt voor yoghurt en zuiveldranken. ,’Het smelt in de mond en lijkt ideaal geschikt als vetvervanger’, aldus een woordvoerder van Avebe.
 
Momenteel werken de partners aan een Etenia-variant voor gebak. DSM en Avebe verwachten het ingrediënt volgende maand aan de voedingsmiddelenindustrie te kunnen presenteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels