nieuws

Nostalgische uitstraling bakkerij Van Bussel

Nieuws

VEGHEL – Bakkerij Van Bussel aan de Hezelaarstraat in Veghel, waar al door drie generaties brood wordt gebakken, gaat na 37 jaar de winkel vernieuwen. De nieuwe zaak krijgt een nostalgische uitstraling van de jaren twintig.

Nostalgische uitstraling bakkerij Van Bussel

VEGHEL – Bakkerij Van Bussel aan de Hezelaarstraat in Veghel, waar al door drie generaties brood wordt gebakken, gaat na 37 jaar de winkel vernieuwen. De nieuwe zaak krijgt een nostalgische uitstraling van de jaren twintig.

De aanpassing is min of meer noodgedwongen. ‘We waren anders vastgelopen in de waren-wetgeving in verband met koeling en uitstalling van producten’, laat Ine van Dijk-van Bussel het Brabants Dagblad weten.
‘In de bouwvakvakantie sluiten we altijd vanwege de vakantie. Dit jaar gaan we – vanaf 15 juli – dicht om de winkel te slopen, tot de vloer toe.’ Zo hopen ze de klanten zo min mogelijk overlast te bezorgen. ‘En als mijn broer Arnold, die bakker is, overdag zou moeten rusten met al dat sloperslawaai, dat gaat ook niet.’
 
Architect
Na drie weken wordt begonnen met de opbouw. Daarvoor heeft de familie Van Bussel architect Marc Tooten in de arm genomen. De timmerman is momenteel al aan de gang met Russisch lariks. Alle houten rekken worden handmatig gemaakt. ‘En ze vinden het een eer om de vloer te mogen leggen. Dat wordt een mozaïekvloer van Engelse tegeltjes. Aan de buitenkant van de gevel brengt echtgenoot Maarten van Dijk momenteel een windveer aan. ‘Nagemaakt van een schieter, de ‘hoorn des overvloeds’ en een rolstok. Dat zijn materialen uit de bakkerij.’
 
Half oktober verwacht de familie dat alles klaar is, maar vanaf 13 augustus is de bakkerij open in de ruimte náást de winkel. Koffie, belegspullen en rookgerei blijven te koop, maar geen kruidenierswaren meer. ‘We gaan ons verder specialiseren in brood. Er is steeds meer vraag naar dieetbroden. Zonder toevoeging van gist, koolhydraatarm brood of koemelkvrij brood. En tegenwoordig ook de luxe soorten met minder vetten en zouten of vitamine E.’
 

Reageer op dit artikel