nieuws

Deel Belgische koeken met room onhygiënisch

Nieuws

BRUSSEL – Uit onderzoek van Test-Aankoop bij 49 Belgische bakkers, patisseriezaken, supermarkten en andere zaken die eclairs en andere koeken met banketbakkersroom verkopen, blijkt in 8 procent de hygiëne van slechte kwaliteit.

Deel Belgische koeken met room onhygiënisch

BRUSSEL – Uit onderzoek van Test-Aankoop bij 49 Belgische bakkers, patisseriezaken, supermarkten en andere zaken die eclairs en andere koeken met banketbakkersroom verkopen, blijkt in 8 procent de hygiëne van slechte kwaliteit.
Vijftien procent kreeg slechts een redelijke beoordeling. Vijf stalen bevatten te veel bacillus cereus-bacteriën, één te veel stafylococcen, één te veel E.coli-bacterieën en in één staal werd een te hoog kiemgetal genoteerd, laat het onderzoek zien. 
 
Ondermaats
Alle handelszaken werden twee keer bezocht. In drie winkels werd twee keer na elkaar een op vlak van hygiëne ondermaats product gekocht. In bijna 60 procent was de bewaartemperatuur hoger dan het vereiste maximum van 7° C, met uitschieters tot 16,8° C. Test-Aankoop eist dat de overheid werk maakt van eenduidige normen inzake hygiëne.
 
Voor bakkerijproducten met banketbakkersroom bestaan er geen duidelijke wettelijke hygiënenormen. De sector zelf stelde al wel een Gids voor Goede Hygiënische Praktijken op voor banketbakkers. Deze moet echter nog worden goedgekeurd door het Federaal Voedselagentschap. (DWM). Bron: Knack

Reageer op dit artikel