nieuws

Bacterie bepaalt smaak chocola

Nieuws

BRUSSEL – Belgen hebben het geheim gevonden van de smakelijkste chocola. De smaak en het aroma blijken vooral te worden bepaald tijdens de gisting van cacaobonen, vijf à zeven dagen na de pluk.

Bacterie bepaalt smaak chocola

BRUSSEL – Belgen hebben het geheim gevonden van de smakelijkste chocola. De smaak en het aroma blijken vooral te worden bepaald tijdens de gisting van cacaobonen, vijf à zeven dagen na de pluk.

Dit meldt Distrifood op haar website. Melkzuur- en azijnzuurbacteriën maken het verschil tussen lekkere en gewone chocola. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel vonden ook nieuwe soorten bacteriën.
 
Nieuwe soorten
Ze zien daarom kansen voor nieuwe soorten chocola. ‘Met dit inzicht kan nu de smaak van chocolade worden verfijnd en kunnen nieuwe soorten chocolade ontwikkeld worden’, meldt de universiteit. .
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels