nieuws

Oldebroeker Akkerbrood voor grote publiek

Nieuws

OLDEBROEK – De natuur heeft het graangewas laten groeien, de tarwe is geoogst en de bakproeven zijn afgerond. Bakker Schuld introduceert zaterdag 3 november het Oldebroeker Akkerbrood.

Oldebroeker Akkerbrood voor grote publiek

OLDEBROEK – De natuur heeft het graangewas laten groeien, de tarwe is geoogst en de bakproeven zijn afgerond. Bakker Schuld introduceert zaterdag 3 november het Oldebroeker Akkerbrood.

Na een voorbereiding van bijna twee jaar gaat zaterdag 3 november De Oldebroeker zijn primeur beleven. Een innovatief idee, aangevuld met idealistisch en onderscheidend vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat de langgekoesterde droom van Bakker Jan-Aart Schuld op 3 november werkelijkheid wordt. Hij komt met brood van eigen bodem. Net zoals vroeger. Alles, van telen tot malen wordt bij wijze van spreken binnen een straal van vijf kilometer gedaan. Schuld is nu zowel boer als bakker.

 

Het brood wordt zaterdag op een ouderwets uitgestalde manier gepresenteerd. De twee broodsoorten die van het eigen graan gebakken gaan worden het komende jaar, zijn een knipoog naar het verleden. De broden zijn lokaal geteeld op de Oldebroeker akker, met het typische steengemalen molensmaakje van vroeger en de ambachtelijke bereidingsmethode met extra lange rijstijden. Bron: Locourant

 

Zie ook: Jan-Aart Schuld wil brood van eigen bodem

Reageer op dit artikel