nieuws

Terrasje bij bakker krijgt ruimte

Nieuws

ZIERIKZEE – Een levendiger straatbeeld en voor ondernemers een mooie mogelijkheid om hun waar aantrekkelijker aan de man te brengen. Dat ziet het Schouwen-Duivelands gemeentebestuur als voldoende voordeel om een terrasje bij bakker of viswinkel voortaan sneller te omarmen.

Terrasje bij bakker krijgt ruimte

ZIERIKZEE – Een levendiger straatbeeld en voor ondernemers een mooie mogelijkheid om hun waar aantrekkelijker aan de man te brengen. Dat ziet het Schouwen-Duivelands gemeentebestuur als voldoende voordeel om een terrasje bij bakker of viswinkel voortaan sneller te omarmen.

Het gaat om terrasjes voor ondersteunende horeca meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Bedrijven die een andere hoofdfunctie hebben, maar daarbij – ter ondersteuning – wel een hapje of drankje willen aanbieden. Te denken valt aan bakkers, supermarkten en viswinkels, maar ook aan recreatieve of bijzondere bedrijven als een kinderspeelparadijs of museum.
 
Groei
Dat heeft geen explosieve groei van het aantal terrasjes tot gevolg, verwacht wethouder Verseput. De terrassen moeten in relatie staan tot het bedrijf. Bovendien wordt de (verkeers-)veiligheid nadrukkelijk in de gaten gehouden. Ook zijn er grenzen aan de omvang gesteld. Het terras mag niet groter zijn dan vijftig procent van het vloeroppervlak dat binnen in gebruik is als horecanevenactiviteit. Het maximum oppervlak is op 25 vierkante meter gesteld. Is in de winkel geen ruimte, dan mag je buiten nog altijd een terrasje van 10 vierkante meter maken.
 
De Ontwikkelingsvisie Horeca gaat binnenkort de inspraak in.

Reageer op dit artikel