nieuws

Protestacties bij Bakker Bart

Nieuws

BEUNINGEN – De ontevreden franchisenemers van BakkerBart voelen zich niet serieus genomen door Bart’s Retail. Om een oplossing te forceren hebben ze acties aangekondigd.

Protestacties bij Bakker Bart

BEUNINGEN – De ontevreden franchisenemers van BakkerBart voelen zich niet serieus genomen door Bart’s Retail. Om een oplossing te forceren hebben ze acties aangekondigd.
 

De franchisenemers zijn boos over de opmerkingen vanRaad van Commissarissen van Bart’s Retail. In de memo afgelopen vrijdag, waarinhet vertrek van algemeen directeur Rob Terstappen werd aangekondigd, liet de raad weten ‘de ontevredenheid niet te kunnen plaatsen.’ Ook steunt zij het gevoerde beleid van de directie. Deze uitlatingen liggen volgens het franchisebestuur en Löbker ‘niet in de lijn van de eerste gesprekken, waarin de franchisenemers als belangrijk onderdeel van de formule werden gezien.’
 
Actie
‘De Raad van Commissarissen heeft onomwonden aangegeven dat de problemen van de franchisenemers niet bestaan,’aldus Löbker in een persbericht. Om een oplossing te forceren hebben Bart’s Franchise Bestuur en Wim Löbker een actieplan opgesteld. Vanaf vandaag (woensdag) betalen de franchisenemers niet langer de afdrachten voor franchisediensten die niet geleverd worden. ‘Tot er daadwerkelijk erkenning is voor onze problemen en hiervoor oplossingen zijn, blijven er acties van franchisenemers volgen’, aldus Löbker.
Verwijt
De franchisenemers verwijten Bart’s Retail te lage marges en te hoge franchisebijdrages.  Hierdoor zouden de franchisenemers geen reserves kunnen opbouwen. Een woordvoerder van Bart’s Retail laat weten dat de Raad van Commissarissen geen brief heeft ontvangen van de franchisenemers en dat de raad er nog steeds vanuit gaat dat het probleem snel uit de wereld is. Löbker was niet bereikbaar voor commentaar.
 
Lees ook:

Reageer op dit artikel