nieuws

Proeven van Oer-Primeur

Nieuws

AMSTERDAM – ‘Brood is eigenlijk net als wijn…’ Zo begint de uitnodiging voor het proeven van Oer-Primeur, een variatie op de wijn Beaujolais Primeur. Vanaf vrijdag 21 september kunnen belangstellenden zo’n vijf weken het Oerbrood proeven aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Proeven van Oer-Primeur

AMSTERDAM – ‘Brood is eigenlijk net als wijn…’ Zo begint de uitnodiging voor het proeven van Oer-Primeur, een variatie op de wijn Beaujolais Primeur. Vanaf vrijdag 21 september kunnen belangstellenden zo’n vijf weken het Oerbrood proeven aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

‘Geen twee broodsoorten zien er hetzelfde uit, ruiken hetzelfde, smaken hetzelfde. Waarom zijn er dan wel wijnproeverijen, maar geen broodproeverijen? Om de komst van het nieuwe Oer-Primeur te vieren wordt daar verandering in gebracht in de winkel aan de Haarlemmerdijk.
 
Beperkt verkrijgbaar
Oer-Primeur wordt gemaakt van speciaal geselecteerde Franse tarwe. Het is een rond en stoer brood, met een vleugje hop. Oer Primeur is net als de Beaujolais Primeur slechts een korte periode verkrijgbaar.
Het idee achter de broodproeverijen is om meer aandacht te krijgen voor de kwaliteit van brood en consumenten zorgvuldiger brood te gaan selecteren.
 
Broodpoever
In de tijdelijke Oer-Primeur winkel leert topkok Ron Blaauw genodigden vrijdag 21 september allerlei broodsoorten beoordelen op uiterlijk, geur, structuur, smaak en mondgevoel. Na vrijdag worden er minimaal drie keer per dag broodproeverijen gehouden, onder leiding van een erkende broodproever.
 
Sessies
Meer informatie over de winkel via www.oerbrood.nl. Aanmelden voor de broodproeverij kan in de winkel, zonder afspraak! Naast de proeverijen vinden er ook ontbijt/lunch/borrelsessies plaats waar Oer-Primeur centraal staat. De winkel is vanaf 22 september open voor publiek. Overige verkooppunten Oer-Primeur: Super de Boer, Poiesz, Boni, MCD.
 

Reageer op dit artikel