nieuws

Onrust bij Bakker Bart

Nieuws

BEUNINGEN – Het is onrustig bij Bakker Bart. De franchisenemers van de broodjesformule zijn ontevreden over het beleid en hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de directie.

Onrust bij Bakker Bart

BEUNINGEN – Het is onrustig bij Bakker Bart. De franchisenemers van de broodjesformule zijn ontevreden over het beleid en hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de directie.

De franchisenemers hebben gisteravond een crisisvergadering gehouden over de situatie. 76 van de in totaal 160 franchisebedrijven die Bakker Bart telt waren daarbij aanwezig, aldus  initiatiefnemer Wim Löbker, franchiser uit Gouda. Volgens hem ‘staat Bakker Bart op de kop en goed ook.’ De franchisenemers willen af van de huidige directie en hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen de directie. Ruim negentig procent van de aanwezige franchisenemers stemden in met de motie. Als de directie niet opstapt, sluit Löbker acties niet uit.
 
Marges
De franchisenemers zijn boos op de directie vanwege de lage marges en hoge franchisebijdrages. Volgens de ontevreden ondernemers vloeit er van iedere consumenteneuro een steeds groter gedeelte weg naar Bart’s Retail Company, dat in handen is van investeringsmaatschappij Gilde. ‘Bijna zestig procent van hun omzet’ moeten ze afstaan aan Bart’s Retail.  Hierdoor zouden de franchisenemers geen reserves kunnen opbouwen. Volgens Löbker draait binnen de groep van verontruste ondernemers 25 procent van de winkels verlies. Ook zouden de franchisenemers gedwongen worden dure producten af te nemen.
 
Reactie Bart’s Retail
Bart’s Retail laat namens een externe woordvoerder weten ‘zich niet te herkennen in de geuite onvrede. Omdat het goed gaat met Bakker Bart, dat blijkt ook uit de cijfers.’ De directie bestudeert momenteel de motie van wantrouwen.
 

Reageer op dit artikel